Блог Доообра ферма.

Доообра ферма.

Рецепти

фестивалі та ярмарки

Ми дуже добре пам’ятаємо перший раз, коли поїхали на ярмарку)
Це був “Фестиваль вина та сиру”,  в той день ми розпродали весь сир, який з собою брали, радості не було меж. З того часу жодна виставка, у назві якої звучить слово “сир” не була нами проігнорованою. Всі ярмарки- це колосальний досвід,  кожна по своєму цікава та індивідуальна. Це прямий контакт зі споживачем,  ти можеш почути їхню думку, побачити реакцію на свій продук, розповісти деталі виробництва та дати відповіді на всі питання так, як би це не міг зробити продавець великої мережі, де на полицях десятки різних сирів.
Дуже важливо спілкуватися з клієнтом на пряму, це допомогає у роботі та дуже стимулює.
Ми очікуємо зміну настрою кожного, хто смакує наш сир, віддаємо частинку свого серця разом з кожним шматочком сиру і нав’язаєм отримаємо велику дяку від поціновувачей.
А взагалі всі ці ярмарки і фестивалі – це вже зустріч старих друзів. Бо сир дружить і зближує людей)
Вже не перший рік беремо участь, але кожен раз як вперше переживаємо і готуємось з особлививою увагою. Ми спеціально привозимо всі свої сирні новинки на ярмарки, для того щоб наші друзі першими їх скуштувати та сказали своє враження, адже саме їхня думка найважливіша.

Співпраця

Нам важливо, щоб магазин і продавці розуміли цінність фермерських продуктів, різницю між заводом і фермою, коли продавець розуміє, він може донести це гостю, щоб в магазині був фермерський куточок і наш продукт не стояв на полиці поруч з заводським молоком. Для нас важливо коли продавці приїжджають до нас на ферму і бачать весь процес виробництва сиру, тоді вони краще можуть повідомити покупця як робився сир та інші молочні продукти. ми завжди раді допомогти, провести дегустацію, передати рекламні буклети, все, що допоможе розповісти про нас і познайомити з нашим продуктом. Якщо є сумніви і суперечки, ми завжди готові до діалогу, Допоможемо сформувати перше замовлення. Наша перевага в тому, що у нас є своя доставка (по Києву), з холодильниками, продукт їде до Вас прям з ферми.

Про виробництво

“Хочеш зробити щось добре, зроби це сам” з таким принципом працює Доообра ферма.  Я впевнений в якості своєї продукції, тому що виробництво починається с землі, ми власноруч обробляємо землі на яких пасеться худоба з весни до осені, і з якої ми збираємо сіно на зиму.  Ми самі доглядаємо тварин, самі отримуємо від них молоко і готуємо продукцію. І це дуже важливо тому, що в молочній сфері сировина – це ключовий фактор, неможливо зварити гарний сир з поганого молока. А далі коли наше супер молоко потрапляє на виробництво починається творчий процес. І це не перебільшення, тому що коли працюєш з цільним, справжнім молоком,  яке ніхто не “нормалізував”, виробництвом назвати це тяжко, щодня потрібно відчути молоко і зрозуміти як з ним працювати. Наші сировари — майстри своєї справи, вчитися довелось довго, в різних країнах, де ми познайомились з динозаврами сироваріння, але сьогодні вже на Доообрій фермі ці люди с четвертої ранку створюють справжній сир. Свіжу молочну продукцію нашого виробництва часто порівнюють з домашньою від бабусі,  і ми цим дуже пишаємось, тому що в наш час забути про більшість промислових та економічних підходів і поставити за мету зробити просто смачну сметану та творожок — це виклик, і ми з ним впорались.

Андрій Білий

 

Доообра ферма у Литві

Частина 1

Музей Сиру

Ласкаво просимо до Музею сиру ! Наш музей, розташований у чарівному куточку прям на території ферми в с. Івки, Богуславького району, захоплює відвідувачів у світ неповторних сирів та багатої історії сироваріння.

У Музеї сиру ви зможете побачити унікальні експонати, що розкажуть вам про давні традиції виготовлення цього чудового продукту.
  • Найбільшу колекцію сирних ножів в Україні.
  • Унікальні рекламні листівки 1960 року українських сирів для виставки в Марселі Єдині оригінали які збереглись в Україні.
  • Колекція сирних терок з усього світу.
  • Перші згадки про сир з Біблії і записів Великого Цезаря.
І багато іншої унікальної і цікавої інформації про сироваріння.
    Після захопливої екскурсії ви зможете насолодитися справжнім смаком сирів, що виготовляються у нас на фермі. Ви отримаєте можливість спробувати найсмачніші сорти сиру, які приведуть вас у захват від їхнього різностороннього смаку. Ми запрошуємо вас відкрити для себе світ сирів і погрузитися у нашу захоплюючу історію сироваріння. Заплануйте відвідати Музей сиру на фермі зараз та насолоджуйтесь неперевершеним досвідом сирних смаколиків.
Дзвоніть нам 0503438308 для отримання додаткової інформації та бронювання екскурсії. Будь ласка, не соромтесь звернутися до нас, якщо у вас є будь-які питання або вам потрібна додаткова інформація. Насолоджуйтесь своїм часом у Музеї сиру на фермі!

 

Наші тварини

Про наших кізочок ми можемо розповідати годинами без упину. Ну ось, наприклад, той факт, що наші кози пасуться з ранньої весни до пізньої осені. Бо жодний корм не замінить свіжої трави. Ми тримаємо чисту зааненську породу, яку ви зможете побачити на цій фотографії.

SONY DSC

Приїдьте і побачте унікальних кіз із маленькими вушками. Цікаво, навіщо їм такі вушка? Це альпійська порода, яка виведена спеціально для собак, котрі допомагають пасти кіз у горах. Коли собака заганяє отару, він може вхопити козу за вухо, а навіть через маленьку ранку бактерії можуть потрапити в молоко. Ось щоб цього не траплялось, селекціонери вивели таку породу. А молоко в альпійської кози дуже смачне. Третя порода, яку ми тримаємо, — англійська. Темна коза з довгим хутром.

 

Ми тримаємо кіз у просторому приміщенні з високою стелею. Свіже повітря і гарне провітрювання важливе саме для запаху молока. І наше молоко має дуже приємний запах, який дивує людей. Бо всі ж звикли до “фу, я не можу таке пити”.

У 2015 році  у нас народилось 120 козенят. Можете уявити собі цей дитячий садок? Це ще один аргумент, щоб приїхати до нас у гості на початку весни або на початку осені, щоб погратись з молочними козенятам.

Доїння здійснюється автоматичним способом. І це правильно. У Франції ми були на 11 козиних фермах і не важливо, скільки кіз – 20 чи 200, – доїння закритого типу (щоб нічого не потрапило у молоко) є обов’язковим за санітарними нормами. Санітарія — це найголовніше для сироваріння. Адже молоко, з якого роблять сир, має бути ідеальним з точки зору бактеріального складу. Зайві бактерії під час дозрівання конфліктуватимуть із молочними бактеріями, і смак уже буде не той.

Не забуваємо ми і про наших корівок!

На фермі ми тримаємо корів порід «голштин» і «сементал». Сементал — це м’ясо-молочна порода, котра рідко зустрічається в Україні, але дуже поширена у Європі. Це величезні білі тварини з «томним» поглядом. Вони дуже повільні й милі. Наші корови утримуються на м’якій підстилці з соломи. Тобто корова має можливість у будь-який момент полежати на соломі і відпочити. А це дуже корисно для молока. Чим спокійніше середовище і чим комфортніше тварині, тим якісніше молоко вона дає. Бо корова ( в індуїзмі вона вважається священною твариною!) дає молоко абсолютно добровільно.

А ще хочеться сказати, що у нас телята вигодовуються виключно материнським молоком. «А що ж тут дивного?» — спитаєте ви! Порадимо вам просто порівняти з іншими господарствами.))

На завершення скажемо просту річ. Діти, дорослі, старі — усі мають спілкуватись із тваринами, а також харчуватися натуральними продуктами. Ми самі вживаємо продукцію нашої ферми і тепер дуже сильно відчуваємо різницю з магазинними продуктами. Відчуйте це і ви!

шоу